opc_loader

De kleine koning(in): do's en don'ts tijdens de peuterpuberteit

José Sagasser

10,00

Uitverkocht

Peuter achter het behang plakken? Lees eerst dit boekje!

Alle ouders krijgen ermee te maken: de peuterpuberteit. Peuters die driftbuien krijgen - liefst in de supermarkt -, peuters die eindeloos drammen om hun zin te krijgen en peuters die bijten, slaan, niet eten, niet slapen. Daar word je als ouder knap onzeker van. Voor al die wanhopige ouders is De kleine koning(in) het ideale boek om hun kind te leren begrijpen, en om het lastige peutergedrag aan te kunnen pakken.

"Mijn vrouw en ik hebben met veel plezier je boekje De Kleine Koning(in) gelezen. Complimenten voor de wijze waarop je dit hebt neergezet, en de prettige en leuke manier van schrijven is heel herkenbaar. (...) Dit was eindelijk weer een leuk boek!''
- Peter
 

Recensie(s):

Peuters ontplooien hun persoonlijkheid op heftige wijze tot hun vierde jaar. De peuterpuberteit kenmerkt zich door het uitproberen van allerlei gedragingen. Een bekend voorbeeld is de boze peuter die op de grond van de supermarkt ligt te huilen. Voor ouders kan deze fase een flinke uitdaging opleveren. Met name bij het eerste kind moeten zij zoeken naar een manier om met dit gedrag om te gaan. In dit boek is beschreven hoe de ontwikkeling verloopt en wordt specifiek ingezoomd op herkenbare probleemgedragingen (eten, woede, zindelijk worden en dergelijke). Het biedt veel informatie maar vooral ook veel tips. Het boek is met zorg opgemaakt, her en der zijn zwart-wittekeningen opgenomen. Een boek voor opvoeders van peuters in toegankelijke stijl geschreven en vol praktische tips. Afgezien van de nieuwe titel is deze herdruk vrijwel onveranderd.

Drs. M.L. de Jager

Tekeningen van Juliette de Wit.
Uitgeverij: KOSMOS (juli 2012)
Paperback - 128 pagina's
2e druk

De kleine koning(in): do's en don'ts tijdens de peuterpuberteit heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.